Dick, Philip K.

Jumalan pojan paluu

The Divine Invasion (1981)
LIKE 2004. 1.p
J. Pekka Mäkelä (suom)
275 sivua. 21 cm.
None
ISBN 952-471-283-0 Nidottu.
  • Science Fiction Science Fiction
  • Herb Asher on onnistunut pakenemaan Maasta, sen ahdistavasta poliisivaltioilmapiiristä, kutsunnoista ja ankeasta harmaudesta. Nyt hän voi viettää loppuikänsä pienellä siirtokuntaplaneetallaan, omassa pikku asuinkuvussaan – rentoutuen, kuunnellen mielimusiikkiaan ja haaveillen elämästä mielilaulajattarensa kanssa. Hänen ei koskaan enää tarvitse välittää mistään tai kenestäkään.

    Mutta rauha katoaa, kun planeetan alkuasukkaiden jumala Jah iskee silmänsä Herbiin ja tämän naapurikuvussa asuvaan Rybys Rommey -nimiseen naiseen. Jah kertoo olevansa se Jumala, jonka Belial-paholainen karkotti Maasta kaksituhatta vuotta aikaisemmin. Jah aikoo nyt palata Maahan, Belialin valtakuntaan. Hän tarvitsee siihen Herbin, Rybysin ja salaperäisen Elias-nimisen kerjäläisen apua. Mutta – kuten Philip K. Dickin lukijat tietävät – harva asia tässä(kään) maailmassa on niin kuin se näyttää olevan.

    Jumalan pojan paluu kuuluu amerikkalaisen tieteiskirjallisuuden suurmiehen Philip K. Dickin myöhäistuotannon keskeisiin teoksiin. Sitä on sanottu kolmanneksi osaksi trilogiaa, johon kuuluvat aikaisemmin suomennetut Valis ja Timothy Archerin sielunvaellus.